Jesen v Dolini Triglavskih jezer

Paylaş
Ekle
 • katma 23 Kas 2021
 • Zadnji teden v oktobru smo se podali v Dolino Triglavskih jezer. Tokrat naš glavni namen ni bil osvajanje vrhov, ampak iskanje jezer. 😀 V Dolini smo poleg jezer našli tudi zlatorumene macesne. 🍁🍂

  Družbo nama je delala Manca, ki poganja projekt Moja jezera - mojajezera.si/ .

  🚴‍♀️ Manca si je zadala cilj, da bo s kolesom ali peš obiskala vsa slovenska jezera, bajerje in ribnike. Njena spletna stran je zakladnica idej za izlete. Na njej najdete tudi opise slapov, za katere pravi, da so energični vodni bratje jezer.

  🔗 mojajezera.si/

  ⭕ Parkirali smo na planini Blato in se povzpeli do Koče na Planini pri Jezeru. Od tam smo nadaljevali do planine Dedno Polje, kjer smo nehote “spremenili” plan in zavili v dolino Za Kopico. Na koncu doline je sedlo - Vrata, od koder nas je markirana pot v pol ure pripeljala na Malo Zelnarico. Z njenega vrha je čudovit pogled na Jezero v Ledvicah. 😍 Nadaljevali smo proti Zasavski koči na Prehodavcih, kjer se je pravi lov na jezera šele začel. Naše druženje smo zaključili s spustom po jesensko obarvani Dolini Triglavskih jezer in uživali ob pogledu na jezera ter zlatorumene 🍂 macesne.

  🧐 Prehodili smo približno 32 km in se pri tem skupno povzpeli 1800 višinskih metrov.

  Ujeli smo:

  🔍 Jezero pod Vodnikovim Vršacem
  🔍 Mlaka v laštah (ni imela vode)
  🔍 Rjavo jezero
  🔍 Zeleno jezero
  🔍 Jezero pod Vršaki
  🔍 Jezero v Ledvicah ali Veliko jezero
  🔍 Umetno jezero Močivec
  🔍 Dvojno jezero

  Aktiven pozdrav in varen korak! 🍀

  ---

  👉 Seznam vseh tur na zemljevidu → www.aktivenlajf.si/aktivne-zg...

  ---

  👉 Facebook → aktivenlajf

  ---

  👉 Instagram → aktivenlajf

  ---

  👉 Spletna stran → www.aktivenlajf.si/

  ---

  ⚠ OPOZORILO! Najin namen je predstaviti planinske poti, kot pomoč pri pripravi na turo. Za varnost mora vsak posameznik poskrbeti sam. Zato Aktiven lajf (Maša in Mitja) ne sprejemava odgovornosti za morebitno nesrečo ali škodo, ki jo lahko utrpijo uporabniki najinih vsebin. Dojemanje težavnosti, opisi, nasveti in podajanje informacij so vedno subjektivne narave. Razmere v gorah se spreminjajo, zato se moramo primerno pripraviti in prilagoditi. Težavnost poti se lahko spreminja, včasih tudi iz ure v uro, glede na vremenske razmere (sneg, veter, mokra pot…). Izkušenost, telesna in psihična pripravljenost, izbira neprimerne ture, opreme, slaba priprava na turo itn., lahko “na papirju” lahko turo spremeni v zelo zahtevno ali celo nevarno. Poti izberemo glede na izkušenost, telesno pripravljenost in predvsem z glavo!

YORUMLAR • 28